Az INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) a kozmetikai alapanyagok nemzetközileg elfogadott, szabványos nomenklatúrája. Az Európai Unió irányelveit követve (1996. évi 335. számú határozat) minden piacra kerülő kozmetikai termék csomagolásán szerepelnie kell – az összetevők a gyártás során felhasznált mennyiségük szerint csökkenő sorrendben kerülnek feltüntetésre.
Posts Tagged ‘bőrápolás’
Mit kenünk magunkra? Azaz az INCI-ről.
Posted in érdekességek, praktikák, tagged Biodizionario, bőrápolás, INCI, kozmetikai összetevők on 2010/11/02 |
Mandulaolaj – Prunus amygdalus dulcis oil
Posted in bázisolajok, tagged bázisolaj, bőrápolás, ekcéma, mandulaolaj, masszázsolaj, prunus amygdalus on 2010/10/14 |
A mandulaolajat a rózsafélék családjába (Rosaceae) tartozó mandulafa (Prunus dulcis, Prunus communis, Prunus amygdalus vagy Amygdalis communis) csonthéjas terméséből, a mandulából préseléssel nyerik ki. A növény őshazája Nyugat-, Közép- és Kelet-Ázsia, legközelebbi rokona az őszibarack, távolabbi rokonai a szilva és a kajszi. Halványsárga, sima, szagtalan. Sok vitamint, fehérjét, ásványi anyagot tartalmaz.




